Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Αυτή είναι η περίληψη του πρώτου «Harry Potter» που απέρριψαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι της Αγγλίας

Αρκετά χρόνια πριν, το 1995 για την ακρίβεια, η J.K. Rowling έγραψε μια περίληψη του πρώτου βιβλίου της με ήρωα τον Harry Potter και την έστειλε σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Όλοι τους απέρριψαν το βιβλίο. Σήμερα, 20 χρόνια μετά την έκδοση της πολυαγαπημένης σειράς βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέα, έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε εκείνη την περίληψη που, για κάποιο λόγο, δεν εντυπωσίασε αρκετούς μεγάλους εκδότες προκειμένου να της δώσουν μια ευκαιρία.

Η εν λόγω περίληψη αποτελεί κομμάτι της έκθεσης "Harry Potter: A History of magic" της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, η οποία γιορτάζει με αυτόν τον τρόπο την 20η επέτειο του μαγικού κόσμου της Rowling.

Οι φαν της σειράς που δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στην Αγγλία για να απολαύσουν την έκθεση από κοντά, μπορούν να προμηθευτούν το νέο βιβλίο της σειράς το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, την περιβόητη εκείνη περίληψη του «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» (Harry Potter and the Philosopher's Stone) που απορρίφθηκε, όπως την είχε γράψει η J.K. Rowling.
Μέσα σε περίπου ένα χρόνο, το βιβλίο απορρίφθηκε από, λίγο-πολύ, όλους τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Μεγάλη Βρετανία», είχε πει στη HuffPost US ο πρώτος μάνατζερ της Rowling, Christopher Little. «Είχαν δώσει διάφορους λόγους γι' αυτό, συμπεριλαμβανομένων του ότι ήταν πολύ μεγάλο, ότι μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα οικοτροφείο μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά “αποκλειστική” από πολλούς αναγνώστες κλπ»
Η υποβολή της πρότασης της Rowling, η οποία εκτός από την περίληψη του βιβλίου περιλάμβανε και τα πρώτα κεφάλαιά του, κατάφερε τελικά να τραβήξει την προσοχή της εκδοτικής ομάδας του οίκου Bloomsbury. Το βιβλίο εκδόθηκε τελικά στην Αγγλία το 1997 από τον Bloomsbury και στην Αμερική το 1998 με τον τίτλο «Harry Potter and the Sorcerer's Stone».
Η Rowling δεν έκρυψε ποτέ το πώς την έκαναν να νιώσει όλες εκείνες οι απορρίψεις στην αρχή της συγγραφικής της καριέρας, και τι έμαθε από αυτές.
Η έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης "Harry Potter: A History of magic" θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου