Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν 2.500 e-books απ' την Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.
Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, είναι μια πλατφόρμα η οποία διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.
Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.
Η διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου είναι: ereading.nlg.gr

bookcrossing!! Τα βιβλία ταξιδεύουν ελεύθερα

Εσύ ξέρεις το bookcrossing? Το bookcrossing είναι η τεχνική του να αφήνεις βιβλία παντού: σε παγκάκια, καφετέριες ή όπου αλλού φανταστείς. Έπειτα δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσεις το μαγικό ταξίδι των βιβλίων σου μέσω του ιστότοπου www.bookcrossing.com. Μπες να δεις τη τάση που έχει γνωρίσει απήχηση σε πάνω από 170 χώρες σε όλο τον κόσμο.




Το Bookcrossing  είναι μία Παγκόσμια Βιβλιοθήκη. Είναι ένας έξυπνος ιστότοπος, κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η εξύμνηση της λογοτεχνίας και ένα μέρος, όπου τα βιβλία αποκτούν νέα ζωή. Το BookCrossing είναι η πρακτική του να δίνεις σε ένα βιβλίο μία μοναδική ταυτότητα ώστε, καθώς το βιβλίο περνάει από αναγνώστη σε αναγνώστη, να μπορεί να παρακολουθηθεί και, με αυτόν τον τρόπο, να ενώσει τους αναγνώστες του.


Μπορείτε να μπείτε και στην σελίδα https://www.facebook.com/bookcrossingathens για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε τα βιβλία σας να ταξιδέψουν!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ:ΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ- Β.Α.PARIS- ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Φέρε με Πίσω
(Bring me Back)
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ BESTSELLER ΤΩΝ 2.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

ΕΚΕΙΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
Ο Φιν και η Λέιλα είναι νέοι και ερωτευμένοι. Καθώς επιστρέφουν οδικώς από τις διακοπές τους στη Γαλλία, ο Φιν κάνει μια στάση σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και αφήνειτη Λέιλα μόνη στο αυτοκίνητο. Όταν γυρίζει, μερικά λεπτά αργότερα, η Λέιλα έχει εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ
Αυτή είναι η ιστορία που λέει στην αστυνομία ο Φιν. Και είναι η αλήθεια –αλλά όχι όλη η αλήθεια.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΑ
Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Φιν έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Έλεν, την αδερφή της Λέιλα, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα. Κάποιος έχει δει τη Λέιλα. Είναι όντως εκείνη, όμως, ή κάποιος που προσποιείται ότι είναι η Λέιλα; Και, αν είναι εκείνη, τι θέλει; Και τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα της εξαφάνισής της;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ,Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2
Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ 19:00

Το βιβλιοπωλείο ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΙ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ (Μ. Αντύπα 88, Ν. Ηράκλειο , τηλ.:2102795146) και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Φιλομήλας Λαπατά,στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.