Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

«Σμυρνέικα Μινόρε» με την Γλυκερία στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

 


Η Γλυκερία έρχεται με «Σμυρνέικα Μινόρε» να μας ταξιδέψει σε πολυαγαπημένες μελωδίες και τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια.

ΗΓλυκερία, διαχρονική ερμηνεύτρια ξεχωριστής ευαισθησίας και εκφραστικότητας, και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μάς ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής, σε μια διαδρομή με μοναδικές ερμηνείες και έθνικ διάθεση. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μας μεταφέρουν τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922…

Συντελεστές

Ερμηνεύει η Γλυκερία
Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Στέλιος Φωτιάδης.
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΓΑΙΟΘΑΛΑΣΣΑ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

 

 

Ο Μάγος της Γαιοθάλασσας, το πρώτο βιβλίο του κύκλου της Γαιοθάλασσας, αφηγείται το πώς ο Κίρκος, ένα χωριατόπαιδο από το νησί του Γκοντ, έγινε Αρχιμάγιστρος και Άρχοντας των Δράκων, που τα ταξίδια και τα κατορθώματά του αποτέλεσαν το θέμα πολλών τραγουδιών και θρύλων.
Ο Κίρκος, όταν ανακαλύψει, παιδί ακόμα, την έφεσή του στη μαγεία, θα μαθητεύσει δίπλα στον μάγο Όγκιον και στη συνέχεια στην ξακουστή Σχολή των Μάγων του νησιού του Ροκ. Καθώς, όμως, καλλιεργεί τις ικανότητές του και ξεχωρίζει ανάμεσα στους συμμαθητές του, παρασυρμένος από ενθουσιασμό και αλαζονεία θα κάνει ένα τρομερό λάθος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ο αγώνας για να επανορθώσει θα αποτελέσει τη δυσκολότερη μάχη που έδωσε ποτέ...
Η Γαιοθάλασσα είναι ένας κόσμος με αμέτρητα νησιά, το καθένα με τον δικό του πολιτισμό. Εκεί λέγεται ότι κατοικούν τα αρχαιότερα και σοφότερα πλάσματα του κόσμου, οι δράκοι. Οι νησιωτικές αυτές κοινωνίες αποδέχονται τη μαγεία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ενώ καθετί έχει κι ένα μυστικό όνομα, που όποιος το γνωρίζει, έχει την εξουσία πάνω σε αυτό.
Ο φανταστικός κόσμος της Γαιοθάλασσας έχει συγκριθεί με τη Μέση-Γη του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και τη Νάρνια του Κ.Σ. Λιούις. Η δημιουργός του, η σπουδαία Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, έγραψε πέντε μυθιστορήματα και σειρά διηγημάτων που εκτυλίσσονται στα νησιά του αρχιπελάγους και συγκαταλέγονται στα κλασικά έργα της φανταστικής λογοτεχνίας.
Οι εκδόσεις Αίολος επανεκδίδουν στα ελληνικά τα βιβλία της Γαιοθάλασσας με την προσθήκη σε κάθε τόμο επιλόγου από την ίδια τη συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Συγγραφέας:GUIN URSULA.LE

Πέντε σπάνια βιβλία της Τζέιν Όστεν πωλήθηκαν σε δημοπρασία

 

 


Πέντε μυθιστορήματα πρώτης έκδοσης της Τζέιν Όστεν πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην τιμή των 181.000 αγγλικών λιρών. 

Τα βιβλία της Τζέιν Όστεν πωλήθηκαν στη δημοπρασία Dominic Winter στο Σάιρεντσεστερ στην κομητεία Γκλόστερσαιρ της Αγγλίας με το «Pride and Prejudice» (Περηφάνεια και Προκατάληψη) να είναι το πιο δημοφιλές, που πουλήθηκε 92.000 αγγλικές λίρες.

Τα βιβλία διατέθηκαν στη δημοπρασία από την κόρη ιδιωτικού συλλέκτη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος τα αγόρασε για περίπου 5.000 αγγλικές λίρες τις δεκαετία του 1970 και του 1980, σύμφωνα με το BBC.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Κρις Άλμπουρι δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» με το αποτέλεσμα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ