Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Γιατροί του Κόσμου: Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης στην Πλάκα


 Η πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου θα πραγματοποιηθεί στο Stelios Conference Hall – Cine Paris.

Λαμπάδες και δώρα για καλό σκοπό & πολλές εκπλήξεις!

Οι Γιατροί του Κόσμου αυτό το Πάσχα στήνουν μια διήμερη γιορτή αλληλεγγύης και τo Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου σας περιμενουν στο Stelios Conference Hall – Cine Paris, από τις 10.00 έως τις 21.00, με μοναδικά δώρα και εκπλήξεις.Ελάτε στην πασχαλινή γιορτή των Γιατρών του Κόσμου και γνωρίστε από κοντά τις δράσεις τους, αλλά και τους τρόπους που κι εσείς μπορείτε να συμβάλετε στην υποστήριξη όλων όσοι μας έχουν ανάγκη. Κάντε τη δωρεά σας και αποκτήστε μοναδικά δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, όπως λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα, που διατίθενται για να μπορούν να συνεχίσουν οι Γιατροί του Κόσμου να βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας, και γιορτάστε κι εσείς την αξία της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης.

Οι Γιατροί του Κόσμου από το 1990 προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και φροντίδα εντός και εκτός Ελλάδας, δίνοντας το «παρών» όπου υπάρχουν άνθρωποι. Έτσι, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου σας περιμένουν όλους στο Stelios Conference Hall – Cine Paris για τη διήμερη γιορτή τους, που έρχεται για μια ακόμα φορά να θυμίσει πως η χαρά του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις, εκτός από μια ζεστή εκδήλωση αγάπης, παραμένει μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης που έχουμε όλοι μας ανάγκη.

Ο χώρος Stelios Conference Hall – Cine Paris διατίθεται με την ευγενική παραχώρηση του Stelios Philanthropic Foundation.

The Mask and Mirror: Η Loreena McKennitt στο Ηρώδειο


 Η Loreena McKennitt έρχεται στο Ηρώδειο για να γιορτάσει την 30ή επέτειο του άλμπουμ της «The Mask and Mirror», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Ημούσα που έχει συναρπάσει το ελληνικό κοινό, η αισθαντική Καναδή τραγουδοποιός Loreena McKennitt, το ξωτικό με την αιθέρια φωνή και τις ονειρικές μελωδίες, γιορτάζει με μια ευρωπαϊκή περιοδεία την 30ή επέτειο του πιο εμβληματικού άλμπουμ της, του «The Mask and Mirror».

Η Αθήνα έχει την τιμή να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της ομώνυμης περιοδείας της. Η πρεμιέρα της θα γίνει στο Ηρώδειο στις 26 Ιουνίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στο Μεράνο της Ιταλίας στις 25 Ιουλίου, ταξιδεύοντας την McKennitt και τη μπάντα της σε περισσότερες από 20 πόλεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία. Αμέσως μετά την Αθήνα η Loreena McKennitt θα εμφανιστεί ζωντανά στην Θεσσαλονίκη (27 Ιουνίου).Το «The Mask and Mirror» κυκλοφόρησε το 1994. Ήταν το 5ο άλμπουμ της και θεωρείται το καλύτερο στην καριέρα της, σημείο καμπής στη μουσική της και με πωλήσεις περισσότερες από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Χαρακτηρίστηκε από το Billboard ως «αιώνιο και υπερβατικό» ενώ αποθεώθηκε για την «διαπολιτισμική του ταυτότητα» καθώς συνδυάζει κελτικές, ισπανικές και μαροκινές επιρροές.

Μιλώντας για αυτό η McKennitt ισχυρίζεται πως η έμπνευσή της προήλθε από συγκεκριμένους δρόμους εσωτερικής φώτισης και πως εξετάζει θεμελιώδη ερωτήματα που αντηχούν στους αιώνες: ποια η προέλευση του Θεού, τι είναι θρησκεία και τι πνευματικότητα, τι πραγματικά μας αποκαλύφθηκε και τι παρέμεινε κρυφό, τι αποκαλύπτουν εν τέλει «η μάσκα και ο καθρέφτης».Στο Ηρώδειο και στην Θεσσαλονίκη, στις δύο «ελληνικές» συναυλίες της, δεν θα ακούσουμε μόνο το «The Mask and Mirror» που φυσικά θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος, αλλά το setlist θα περιλαμβάνει και αγαπημένα τραγούδια της McKennitt, μεταξύ των οποίων και το Tango to Evora, το «Ταγκό της Νεφέλης» που διασκεύασε στα ελληνικά η Χαρούλα Αλεξίου το 1996. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκονται και οι μουσικοί, σταθεροί συνεργάτες της, η Caroline Lavelle στο τσέλο, ο Brian Hughes στην κιθάρα, ο Hugh Marsh στο βιολί, ο Dudley Phillips στο μπάσο και ο Robert Brian στα ντραμς.«Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα ιστορικό και μουσικό προσκύνημα για μένα και είμαι ενθουσιασμένη που το φέρνω πίσω στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, μια εποχή που μου επιτρέπει να εμφανιστώ σε τόσους πολλούς, ανοιχτούς χώρους», λέει η McKennitt. «Είναι αναμφίβολα μια επέτειος – ορόσημο στην καριέρα μου και ανυπομονώ να τη γιορτάσω με τόσα πολλά άτομα που δεν έχω δει εδώ και πολύ καιρό».

Η ηχογράφηση του «The Mask and Mirror», μια παραγωγή της ίδιας της Loreena McKennitt, περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια, με την McKennitt να συνοδεύεται από 12 μουσικούς και ένα χορωδιακό σύνολο.

Το εκλεκτικό κελτικό μείγμα ποπ, φολκ και παγκόσμιας μουσικής της McKennitt έχει πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Οι ηχογραφήσεις της μετρούν χρυσούς, πλατινένιους και πολλαπλά πλατινένιους δίσκους σε 15 χώρες, σε 4 ηπείρους. Η McKennitt υπήρξε υποψήφια για Βραβείο GRAMMY® δύο φορές ενώ έχει κερδίσει δύο βραβεία Juno, καθώς και ένα βραβείο Billboard International Achievement Award.Τριάντα χρόνια μετά από τότε που ακούσαμε την πρώτη νότα του, η Loreena έρχεται στην χώρα μας για να μας βαπτίσει ζωντανά στην μυσταγωγία του εμβληματικού “The Mask and Mirror”. Nα μας μυήσει στην πνευματικότητα και το αέναο ταξίδι από το σκοτάδι στο φως που το διέπει, παίζοντας το ολόκληρο, όπως γράφτηκε κι όπως της χάρισε την καλλιτεχνική αθανασία, νικώντας τις δυνάμεις φθοράς του χρόνου.

Γ. Αδειλίνη στο Φόρουμ Δελφών: Παρερμηνεία ότι παρέπεμψα συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία

 

«Η δικαστική έρευνα για το δυστύχημα είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά, ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, καθώς έχει οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και αναμένεται νέα πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει ζητηθεί», ανέφερε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, στο 9ο Οικονομικό Forum Δελφών, στον κύκλο συζητήσεων για την Δικαιοσύνη.

Η κ. Αδειλίνη πρόσθεσε ότι έχει σταλεί στην Αγγλία τηλεοπτικό υλικό για το εάν στα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν εμπορεύματα επιπλέον αυτών που είχαν επίσημα δηλωθεί ότι μετέφερε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η μόνη αρμόδια για την άσκηση ποινικών διώξεων πολιτικών προσώπων είναι η Βουλή, μη δεχόμενη ότι η Δικαιοσύνη -όπως λέγεται- στην υπόθεση των Τεμπών επιχείρησε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συγκάλυψη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αποκλείοντας κάθε ανάλογο ενδεχόμενο.Παράλληλα, προσέθεσε, ότι η Δικαιοσύνη και να ήθελε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα δεν θα μπορούσε, καθώς οι εισαγγελείς όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων αμέσως διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ασφαλώς η Δικαιοσύνη έχει προβλήματα. Βασικό πρόβλημα χαρακτήρισε, αυτό με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και προσέθεσε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Παράλληλα, η η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά μαζί τους», ήταν η χαρακτηριστική της φράση της.

Άγιοι Ανάργυροι: Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης δεν είχε καταλάβει ότι μαχαιρώθηκε η Κυριακή – «Έχω πάθει σοκ, το ακούω live»

 


Ακόμη ένα ηχητικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η άγρια δολοφονία της Κυριακής, η οποία έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε έξω απο το αστυνομικό τμήμα.

Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, ακούγεται να μιλάει ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης μετά τη δολοφονία της κοπέλας, χωρίς να έχει καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί.

Συγκεκριμένα, στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Mega, φαίνεται πως μέχρι και την τελευταία στιγμή ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί, ενώ άκουσε την κραυγή της την στιγμή που την δολοφονούσε ο πρώην σύντροφός της, αλλά και τον φίλο της που την συνόδευσε στο Α.Τ. να φωνάζει «την σκότωσε».

Παρόλα αυτά, ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, πάλι δεν είχε καταλάβει ποιος μαχαίρωσε ποιον. «Έχω πάθει σοκ. Αν θες έλα να ακούσεις, το ακούω live» ακούγεται να λέει ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο του LiveNews.

Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, ακούγεται να ρωτάει πάνω από μία φορά, αν η Κυριακή τον ακούει ακόμα και αφού έπεσε νεκρή, ενώ στη συνέχεια περιγράφει στους συναδέλφους του πως «πήγε ο φίλος της να την προστατεύσει από τον πρώην σύντροφό της κι έφαγε τις μαχαιριές».

Είναι συγκλονιστικό πως ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την αδικοχαμένη Κυριακή, ούτε τότε είχε καταλάβει τι είχε συμβεί. Πίστευε πως αυτός που δέχτηκε τις μαχαιριές ήταν ο 37χρονος φίλος της Κυριακής.

Στο νοσοκομείο με οξεία μέθη 6χρονη, κατανάλωσε μισό μπουκάλι κρασί

 


Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου σε κατάσταση οξείας μέθης, μεταφέρθηκε 6χρονη.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η μικρή ενώ βρισκόταν στο σπίτι της κατανάλωσε πάνω από μισό μπουκάλι κρασί.

Στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα της μικρής, η οποία συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία.

Ευτυχώς, το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του.