Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: «Η αποσωλήνωση δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή» – Τα νεότερα για την υγεία του


 Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Ο τραγουδιστής υπέστη καρδιακή ανακοπή το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου, κατά την διάρκεια των προβών του με την Τραϊάνα Ανανία για το J2US.

Σήμερα (8/4) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα.Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη εξήγησε: «Όπως σας έχω ήδη πει, η αποσωλήνωση δεν είναι κάτι εύκολο. Γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και μετά από έναν πλήρη έλεγχο εξετάσεων, όταν οι ενδείξεις του πακέτου και της κλινικής κατάστασης είναι αυτή που λέει στην ομάδα των γιατρών να προχωρήσουν.

Ήδη έχουν κάνει δύο απόπειρες. Το Σαββατοκύριακο δεν έγινε καμιά απόπειρα, γιατί σήμερα Δευτέρα, θα γίνουν κάποιες εξετάσεις και μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, θα ξεκινήσουν να κάνουν την αποσωλήνωση την τρίτη φορά ή όχι».

«Αυτές οι καταστάσεις, σας το έχω πει, δεν μπορείτε ίσως να καταλάβετε, εσείς νομίζετε όλοι, επειδή λογικό είναι δεν είστε γιατροί, ότι πρέπει να τελειώνουμε, πρέπει να προχωρήσουμε, να αποσωληνωθεί. Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο εάν δεν είναι βάση πρωτοκόλλου οι συνθήκες για να γίνει η αποσωλήνωση», πρόσθεσε.

«Η αποσωλήνωση δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή»

Ακόμα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα προχωρήσουν στις εξετάσεις και σταδιακά αν το επιτρέψουν, θα ξεκινήσουν. Σας καταλαβαίνω, αλλά να ξέρετε ότι και οι γιατροί όσο πιο γρήγορα θέλουν να τον αποσωληνώσουν και να τον πάνε στο κανονικό θάλαμο, αυτό είναι που θέλουν. Όμως, δεν μπορούν να το κάνουν. Εδώ πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος θα αποσωληνωθεί βάσει συνθηκών».«Δεν μπορούμε να το τρέξουμε το περιστατικό, θα πάμε βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας, των εξετάσεων και τα λοιπά. Η ομάδα ξέρει τι κάνει και καλά κάνει, αυτά τα περιστατικά έτσι θα αποσωληνωθούν και έτσι θα προχωρήσουν. Μην ανησυχείτε. Νομίζω ότι θέλει υπομονή, ένα εύλογο χρονικό διάστημα», συνέχισε.

«Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, δεν είναι όλοι ίδιοι. Η εγκεφαλική λειτουργία ελέγχεται και η αποσωλήνωση δεν καθυστερεί, δεν πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη, δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε ενδείξεις από τις εξετάσεις. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω», κατέληξε.

Αλεξανδρούπολη: «Μαμά, πότε θα βγει το φως;» – Ανατριχιαστική μαρτυρία για την παιδαγωγό που κλείδωνε παιδιά σε σκοτεινή αποθήκη


 Σάλος έχει προκληθεί, έπειτα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την παιδαγωγό σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης  που φέρεται να έκλεινε τους μικρούς μαθητές σε σκοτεινή αποθήκη του σχολείου, την οποία η ίδια αποκαλούσε «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Τα εξοργιστικά περιστατικά που συνέβαιναν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, έφερε στο φως πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού, και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους, και να ξεδιπλώνουν «το κουβάρι» της ανατριχιαστικής αυτής ιστορίας.

«Μετά την αποκάλυψη της ιστορίας, παρατηρήσαμε πως ο γιος μας, ο οποίος είναι σχεδόν 3 ετών, απέκτησε μία φοβία για το σκοτάδι. Δηλαδή όταν ήταν βράδυ, επί 5 ημέρες ρωτούσε συνέχεια “μαμά πότε θα βγει το φως;” και ήταν ανήσυχος. Προσπαθήσαμε ως γονείς, μέσω παιχνιδιών να καταλάβουμε παραπάνω πράγματα, αλλά δεν έδειχνε κάτι γιατί είναι πολύ μικρός. Ωστόσο, ακόμη κι αυτό το περιστατικό θεωρούμε -πλέον- πως ευθύνεται στην συμπεριφορά της δασκάλας. Το μόνο που ζητάμε είναι την τιμωρία της και φυσικά να μην εργαστεί ξανά ως εκπαιδευτικός, αυτό είναι δεδομένο»

Η καταγγελία του πατέρα του 3χρονου κοριτσιού, την οποία αποκάλυψε το e-evros.gr, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τους γονείς να παραμένουν αναστατωμένοι από όλες τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος πατέρας έπαιζε με την κόρη του, κι αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε “θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη”. Ξαφνιασμένος με τα λόγια της κόρης του, την ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου. Τότε, το παιδί απάντησε “έτσι μας κάνει η κυρία”.

Αποκαλούσε την αποθήκη «δωμάτιο αποσυμπίεσης»

Οι γονείς του 3χρονου κοριτσιού την επόμενη ημέρα το πρωί επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα. Όπως και έγινε, της ανέφεραν το περιστατικό και την ρώτησαν αν ισχύει κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να “ηρεμήσουν”.

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη καθώς πρόκειται για ένα δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Να αναφερθεί ότι η παιδαγωγός με γραπτή απολογία της στον Δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για “δωμάτιο αποσυμπίεσης”, έναν όρο που προφανώς χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις ανησυχητικές της πράξεις.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Από την πλευρά της η διευθύντρια η οποία από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα όσα καταγγέλλουν οι γονείς προσπαθεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και ζητά να διερευνηθεί σε βάθος όλη η υπόθεση.

Παιδιά είπαν πως τα έδενε σε καρέκλα

Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε και να περιγράφουν τα όσα έζησαν. Κάποια κάνανε λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για ένα σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Η κατάσταση εξελίχθηκε ταχύτατα από τη στιγμή που οι γονείς έγιναν ενήμεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr οι γονείς συναντήθηκαν με νομικό εκπρόσωπο και κινήθηκαν νομικά έναντι της δασκάλας όπως επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη όπου ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές για όλα όσα συνέβησαν.

H ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί ήδη στο δήμο περί τις 4-5 γραπτές αναφορές γονέων για τα εν λόγω περιστατικά».