Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη από τον συγγραφέα Δημήτρη Σκυριανό

 Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε τον συγγραφέα Δημήτρη Σκυριανό




Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Δημήτρη Σκυριανό:

 

Ας γνωριστούμε με τον συγγραφέα, λοιπόν! Ο Δημήτρης είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Είναι ευαίσθητος, ειλικρινής, έντιμος, πειθαρχημένος, συνεργάσιμος, δημιουργικός και θέλει τα ίδια από τους άλλους. Εδώ και πολλά χρόνια είναι εθελοντής σε παιδιά με αναπηρία και χρόνιες ασθένειες, τα οποία στη ζωή τους επιζητούν τη στοργή και την αγάπη. Είναι τελειόφοιτος Τεχνικού Λυκείου - τμήμα Μηχανολόγων- με ειδικότητα στις εργαλειομηχανές. Εργάζεται σε οικογενειακή βιοτεχνία, την οποία διατηρεί ο ίδιος και τα αδέλφια του.    

Ο Δημήτρης, με στόχο την προσωπική του εξέλιξη, παρακολούθησε μαθήματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης, "μία πολύ καλή, αλλά και επικίνδυνη εξέλιξη", όπως έχει γράψει παλαιότερα σε ένα από τα βιβλία του. 

 

1. Δημήτρη, πού μπορούμε να βρούμε τα βιβλία σου; 

 

Όλα τα βιβλία μου υπάρχουν στο Αμαζον. Εκτός από ένα, για το οποίο δεσμεύομαι από το συμβόλαιο που υπέγραψα με τον εκδοτικό οίκο, ο οποίος το έχει αναλάβει.

 

2. Πώς ξεκίνησες να γράφεις;

 

Αυτό το οποίο με παρακίνησε να πιάσω την πένα ήταν ένα πολύ άσχημο γεγονός, το οποίο μου συνέβη σε νεαρή ηλικία. Όμως, αν και δυσάρεστο, δεν με επηρέασε αρνητικά. Αντιθέτως, μου έδωσε ώθηση και έμπνευση.

 

3. Θες να πεις πως τα βιβλία σου βασίζονται σε προσωπικές σου εμπειρίες;

 

Θα έλεγα πως έτσι είναι! Όλα τα βιβλία μου βασίζονται στην ίδια τη ζωή, καθώς τα θέματα τους απορρέουν από την παρατήρηση μου πάνω στους ανθρώπους, στους συνανθρώπους μας. Είναι όλα βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και επικεντρώνονται στον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η ζωή.

 

4. Προτιμάς την ελληνική ή την ξένη λογοτεχνία;

 

Θα μου επιτρέψεις να μην δεχτώ αυτόν τον διαχωρισμό. Για μένα δεν υπάρχει ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει, γενικά, λογοτεχνία.

 

5. Παρόλα αυτά, υπάρχει κάποιος συγγραφέας στον οποίο έχεις ιδιαίτερη προτίμηση;

 

Όχι, δεν υπάρχει. Θεωρώ πως ο κάθε συγγραφέας, με τη γραφή του,  απευθύνεται στο δικό του αναγνωστικό κοινό.

 

6. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους φίλους της σελίδας μας;

 

Αυτό το οποίο θα ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους της σελίδας - και σ'  ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτή την ξεχωριστή ερώτηση- είναι το εξής: Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας. Συνεπώς, ένα βιβλίο όταν είναι εικονογραφημένο μπορεί να γίνει πολύ προσιτό στα παιδιά, τα οποία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη εξοικείωση με τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς μεγαλώνουν. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει μέτρο και όριο, καθώς επίσης επαγρύπνηση από τους γονείς, όσον αφορά στην επιλογή του κάθε βιβλίου. Βλέπεις, δυστυχώς υπάρχουν κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να μεταφέρω είναι πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μοιράζονται, γενικά. Υπάρχουν δίπλα μας αρκετοί συνάνθρωποι μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Ας δώσει ο καθένας μας ό,τι μπορεί με όποιον τρόπο επιθυμεί.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Στο Άμαζον βρίσκουμε τρία βιβλία του συγγραφέα


https://www.amazon.com/dp/B0B2LQ3NXT?fbclid=IwAR0-JJoa9NMQuzbRTLIv9mYN2BWMG7RY6I3r51a5cuUYUkT2Qv89GihITz4 



 




 







1 σχόλιο: