Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Η eurovision δεν είναι διαγωνισμός πολιτισμού

 


Μετά την αποκάλυψη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision έχουν υπάρξει έντονες θα έλεγα αντιδράσεις. Με αποκορύφωμα ένα άρθρο που μόλις διάβασα στο οποίο ο συντάκτης ήταν σχεδόν έξαλλος. Από την μια βέβαια διευκρινίζει ότι δεν παρακολουθει τον θεσμό γιατί εννοείται τον απαξιώνει από την άλλη όμως θεωρεί πολυ σημαντικό το τραγουδι που θα στείλουμε να αντιπροσωπεύει την ελληνική κουλτουρα. 

Πρώτον η eurovision δεν είναι διαγωνισμός πολιτισμου , εκτός αν πιστευετε οτι ο φιλανδικος πολιτισμος εκπροσωπείται από το περσινο Cha Cha Cha, ο νορβηγικος απο κάτι λύκους που τρώνε μπανάνες και δεκάδες αλλά παραδειγματα .

Είναι ένας διαγωνισμός που παραγει show. Τίποτα παραπανω και τίποτα λιγότερο. Ένα show που θελουν να παρακολουθουν εκατομμύρια φανς σε ολόκληρο τον κόσμο με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους να αδιαφορούν τελείως για αυτό. 

Δεν διαγωνίζονται πολιτισμοι και κουλτούρες, δεν γινόμαστε περηφανοι η ρεζίλι από μια συμμετοχή. Απλά περναμε καλά, αξιζουμε να περάσουμε λίγες ώρες καλά μέσα στη μιζέρια που μας περικλυει. Και κατι αλλο αν περιμενουμε από τέτοια show να δείξουμε τον πολιτισμο μας κάτι έχουμε κάνει πολυ λάθος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου