Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Γ. Αδειλίνη στο Φόρουμ Δελφών: Παρερμηνεία ότι παρέπεμψα συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία

 

«Η δικαστική έρευνα για το δυστύχημα είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά, ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, καθώς έχει οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και αναμένεται νέα πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει ζητηθεί», ανέφερε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, στο 9ο Οικονομικό Forum Δελφών, στον κύκλο συζητήσεων για την Δικαιοσύνη.

Η κ. Αδειλίνη πρόσθεσε ότι έχει σταλεί στην Αγγλία τηλεοπτικό υλικό για το εάν στα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν εμπορεύματα επιπλέον αυτών που είχαν επίσημα δηλωθεί ότι μετέφερε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η μόνη αρμόδια για την άσκηση ποινικών διώξεων πολιτικών προσώπων είναι η Βουλή, μη δεχόμενη ότι η Δικαιοσύνη -όπως λέγεται- στην υπόθεση των Τεμπών επιχείρησε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συγκάλυψη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αποκλείοντας κάθε ανάλογο ενδεχόμενο.Παράλληλα, προσέθεσε, ότι η Δικαιοσύνη και να ήθελε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα δεν θα μπορούσε, καθώς οι εισαγγελείς όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων αμέσως διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ασφαλώς η Δικαιοσύνη έχει προβλήματα. Βασικό πρόβλημα χαρακτήρισε, αυτό με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και προσέθεσε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Παράλληλα, η η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά μαζί τους», ήταν η χαρακτηριστική της φράση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου